logo certificare energetica termografierewww.certificareenergetica.ro, www.termografiere.rowww.certificateenergetice.info, www.termografiere.rowww.certificareenergetica.info, www.termografiere.roContact www.certificareenergetica.info, www.termografiere.ro

          Auditul energetic al cladirilor existente reprezinta activitatea de identificare a solutiilor tehnice de modernizare (reabilitare) energetica a anvelopei cladirii si instalatiilor aferente în vederea satisfacerii exigentelor de performanta necesare.

- citeste mai mult -
        TERMOGRAFIERE - TRAIESTE ECO  


       Cladirile noi vor trebui sa respecte cerintele de baza privind performanta energetica adaptate climatului local. Tinand cont de faptul ca aplicarea sistemelor de alimentare cu energie alternative nu este, in general, exploatata la maxim, va trebui sa se analizeze fezabilitatea tehnica, economica si de mediu a sistemelor de alimentare cu energie alternative.

       In ultimii ani, numarul sistemelor de conditionare a aerului din tarile din sudul Europei a crescut, lucru care creaza probleme importante in perioadele de varf, crescand pretul electricitatii si destabilizand echilibrul energetic al acestor tari.        Controlul consumului energetic la nivelul tarilor europene este un instrument important care ii da Comisiei Europene posibilitatea de a influenta piata mondiala a energiei si deci si siguranta alimentarii cu energie pe termen mediu si lung.

       Un sistem de certificare energetica a cladirilor va constientiza mult mai bine proprietarii , chiriasii si utilizatorii asupra nivelelor de consum energetic.

certificat energetic

CE ESTE TERMOGRAFIA IN INFRAROSU - IR?

       Termografia in infrarosu este o tehnica de vizualizare a distributiei temperaturilor la suprafata corpurilor (invizibila cu ochiul liber) si de masurare a valorilor acestor temperaturi in orice punct al imaginii. Termografia face caldura "vizibila" si masurabila.

PE CE SE BAZEAZA TERMOGRAFIA IR?

       Orice corp din natura aflat la o temperatura peste zero grade absolute (-273OC) emite energie in mod natural. Marimea energiei radiate este legata prin legi fizice de temperatura corpului. La temperaturile uzuale, mergind pina la sute de grade Celsius, energia radianta este concentrata in cea mai mare parte in spectrul infrarosu. Aparatele de termografie in infrarosu masoara aceasta energie folosind traductoare specializate (sensibile in gama lungimilor de unda de 3-14 microni) si, prin algoritmuri de calcul adecvate, determina temperaturile corespunzatoare din imagine.

LA CE FOLOSESTE TERMOGRAFIEREA IR?

       Termografia in infrarosu permite a se vedea “invizibilul” – caldura si repartitia ei superficiala. Aparatele termografice moderne “vad” temperaturi mergind de la -40OC pina la +1500-2000OC si pot decela diferente de temperatura de numai 0,1OC.Termografia in infrarosu isi poate gasi utilizarea practica in orice domeniu in care caldura apare sau isi modifica distributia ca urmare a unui proces chimic, fizic (mecanic, electric etc.), biologic sau de alta natura.

CARE SUNT AVANTAJELE TERMOGRAFIERII IR?

       Termografia in infrarosu permite masurarea temperaturilor de la distanta (centimetri pana la sute de metri) si fara contact direct, ceea ce este indispensabil, de exemplu, in cazul echipamentelor electrice aflate sub tensiune sau in cel al pieselor sau materialelor la temperatura ridicata sau inaccesibile. Prin aceasta, este o metoda de investigare non-distructiva, pentru ca nu intervine si nu influenteaza in nici un fel materialul, obiectul sau procesul investigat.

       Este o tehnica de masura ultrasensibila, putand evidentia variatiile de temperatura de zecimi de grad, atat spatial (de la un punct la altul in imagine), cit si temporal (regimuri tranzitorii ce au loc in intervale de timp de ordinul secundelor pana la ore si zile).

       Prin folosirea termografiei in infrarosu in mentenanta instalatiilor industriale, defectele incipiente pot fi depistate si corectate cu mult timp inainte de a se manifesta prin avarieri ; astfel se reduc duratele de intrerupere a functionarii utilajelor, prin eliminarea opririlor neplanificate si prin optimizarea planificarii reparatiilor si a operatiilor de intretinere planificate. Aceasta are ca efect imediat reducerea cheltuielilor (economii de energie electrica, economii la reparatiile mijloacelor fixe), reducerea primelor de asigurare, reducerea duratei verificarilor si inspectiilor periodice. De asemenea, creste gradul de utilizare a utilajelor si se imbunatatesc conditiile de protectie a muncii.

 
        DE CE AUDIT ENERGETIC


Sa pot alege solutia optima de interventie energetica pe baza indicatorului cost /beneficiu

Sa pot optimiza consumurile si costurile cu energia consumata de cladire.

Sa nu mai platesc pierderile de energie

Sa realizez economii; cea mai mare avere nu este cea  pe care o castigi, este cea pe care nu o pierzi.

Sa contribui, prin consum redus de energie, la calitatea mediului.

Sa respect legislatia, inclusiv normele europene.

 

        CONTACT

      Ne puteti contacta la unul dintre reprezentantii zonali din Bucuresti, Galati, Braila, Focsani, Ialomita, Tulcea.
link contact
Toate drepturile rezervate:
termografiere.ro
certificareenergetica.info
abcgraph - addstudio - design si creatie grafica