logo certificare energetica termografierewww.certificareenergetica.ro, www.termografiere.rowww.certificateenergetice.info, www.termografiere.rowww.certificareenergetica.info, www.termografiere.roContact www.certificareenergetica.info, www.termografiere.ro

          D. E. 91/2002/CE privind performanta energetica a cladirilor a fost transpusa in legislatia romana prin legea 372/2005, conform careia pentru toate cladirile este obligatorie prezentarea  Certificatului de Performanta Energetica (CPE).

- citeste mai mult -
        AUDITORUL ENERGETIC  


      Auditul energetic presupune analizarea unei constructii din punct de vedere tehnic si economic si presupune propunerea unor solutii tehnico-financiare in vederea imbunatatirii performantei energetice al cladirii.

      Scopul auditului energetic este de a oferi masuri de imbunatatire a performantei energetice si se finalizeaza cu eliberarea unei certificat energetic in faza analizata. Acest certificat energetic pune in evidenta deficientele energetice al imobilului.

      Auditor energetic (consultant energetic) este persoana fizica sau firma (birou de consultanta energetica) autorizata de catre o comisie de atestare a specialistilor in domeniu numita de MDRT, pentru efectuarea expertizelor energetice pentru cladiri si pentru elaborarea certificatului energetic.

      In urma expertizei energetice, consultantul energetic va intocmi un Raport de Expertiza Energetica a cladirii care va contine principalele caracteristici tehnice si energetice ale cladirii expertizate, precum si toate datele referitoare la modul de determinare  a consumului total anual  de caldura  pentru incalzire si apa calda   de consum estimate pentru cladirea expertizata. Lucrarile se efectueaza pe baza de contract de servicii incheiat intre solicitantul certificatului energetic (beneficiar) si consultantul energetic.

certificat energetic

      Certificatul de performanta energetica a cladirii este valabil 10 ani sau pana la efectuarea de lucrari care sa modifice anvelopa cladirii.

      Pretul se va stabili cu beneficiarul dupa vizionarea cladirii si va fi influentat de :
- suprafata luata in considerare
- datele puse la dispozitie de beneficiar
- complexitatea constructiei sau a solutiilor tehnice
- timpul lasat la dispozitie pentru realizare
- gradul de repetativitate

      Termenul maxim de elaborare al unui certificat de performanta energetica este de trei zile lucratoare din momentul semnarii contractului .

Auditor energetic gradul I constructii si instalatii ing.Musat Nicolai
Certificat de atestare seria Ua nr 01277 MDRT

 
        DE CE AUDIT ENERGETIC


Sa pot alege solutia optima de interventie energetica pe baza indicatorului cost /beneficiu

Sa pot optimiza consumurile si costurile cu energia consumata de cladire.

Sa nu mai platesc pierderile de energie

Sa realizez economii; cea mai mare avere nu este cea  pe care o castigi, este cea pe care nu o pierzi.

Sa contribui, prin consum redus de energie, la calitatea mediului.

Sa respect legislatia, inclusiv normele europene.

 

        CONTACT

      Ne puteti contacta la unul dintre reprezentantii zonali din Bucuresti, Galati, Braila, Focsani, Ialomita, Tulcea.
link contact
Toate drepturile rezervate:
termografiere.ro
certificareenergetica.info
abcgraph - addstudio - design si creatie grafica